At flytte ind på UP

I begyndelsen kan du have mange spørgsmål. Vi vil på bedste vis prøve at hjælpe dig så godt ind i huset som muligt. Her kan du læse lidt om hvordan det kommer til at forløbe.


box-brown-cardboard-479450.jpg

Formøde

Inden du flytter ind skal du som udgangspunkt have et formøde. Mødet vil typisk foregå sammen med din sagsbehandler, dine forældre (Hvis det er hensigstmæssigt) og en medarbejder fra Ungdomspensionen.

På mødet bliver du præsenteret for huset, vores rammer og muligheder. Vi taler om dine forventninger samt vores forventninger til dig. Hvad skal du have have ud af dit ophold hos os og hvordan skal vi sammen opnå de mål vi sætter os.


Sådan er den første dag

Inden du ankommer med dine ting har vi sørget for at der står et værelse klar til dig. På værelset vil der være de mest basale ting du har brug for de første dage. Du skal selv anbringe dine personlige ting som tøj og sko, hygiejne og eventuelle møbler. Ungdomspensionen kan hjælpe med en flyttebil til de tunge ting. Det skal bare aftales inden så vi kan planlægge det.

Ellers vil den første dag primært gå med at blive præsenteret for de medarbejdere der er på arbejde den dag, og hilse på husets øvrige beboere.


tumblr_mvz5x9vjOO1st5lhmo1_1280-980x360.jpg

Kontaktpædagog 

Du vil blive tildelt en nærkontakt/medarbejder som skal hjælpe dig med at få det bedst mulige ud af dit ophold. Sammen vil I også gennemgå, som noget af det første,  om der er noget du mangler til dit værelse eller personlige hygiejne.


Skole, job eller uddannelse?

Som udgangspunkt skal du være i aktivitet for at bo på ungdomspensionen. For hver af vores unge beboere er det dog en individuel handleplan, udformet af sagsbehandleren, der er afgørende for hvad forventningerne til dig er. Sammen arbejder vi på at vi skal nå de mål der er sat.


tumblr_msueg2zH6y1st5lhmo1_1280-980x330.jpg

Dagligdagen

I det daglige skal du selv sørge for at komme op om morgenen. Det er dit ansvar at bede om hjælp til vækning af personalet hvis du ikke er god til at komme op i rette tid.

Hele huset er åbent for at du kan bruge det. Der er morgenmad i køkkenet sammen med den eller de medarbejdere der er på arbejde. Generelt gør vi meget for at du har mulighederne for at få en så varieret kost som muligt. Om aftenen er der fælles aftensmad hvor du selv er en del af “madholdet” en gang hver 14 dag.


Aktiviteter

Ungdomspensionen er ikke at sammenligne med en ungdomsklub, men er et hjem for de beboere der bor her. Det betyder at der i det daglige ikke er lagt en masse faste aktivitetsplaner, men at UP skal sammenlignes med et helt almindeligt hjem – dog med 11 andre beboere.I perioder laver vi dog aktiviteter som biograf, Tivoli eller cafe-besøg.

Om sommeren er vi på en årlig ferie alle sammen. Typisk til et land i europa hvor vi sammen har 5-7 dages hygge. Det er frivillligt at deltage, og ungdomspensionen er åben alle dagene hvis man ikke ønsker at deltage. Dog er tilmeldinger bindende da det kræver en del planlægning af alle.